Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Υποψήφιος: Παπαλεξίου Νικόλαος

Σας κοινοποιώ επιστολή προς τους γονείς, του υποψηφίου κ. Παπαλεξίου, γονέα παιδιού στο Ζ τμήμα.



Ν. Σμύρνη 25/9/2014

Αγαπητοί γονείς,
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου εκπροσώπου Γονέων-μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης (ΚΚΠΑ). Τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες νέοι γονείς στο δήμο μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι πολλά και διαρκώς διογκώνονται:
  1. Η επιβολή τροφείων προς το δήμο Νέας Σμύρνης αποτελεί μια επιπλέον επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.
  2. Τα ασφυκτικά κριτήρια του προγράμματος ΕΣΠΑ αφήνουν αρκετές οικογένειες εκτός χρηματοδότησης και κατά συνέπεια αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν τροφεία στο Δήμο.
  3. Υπάρχουν προβλήματα σίτισης σε αρκετούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  4. Υπάρχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.
  5. Παρουσιάζονται προβλήματα στις συνθήκες παραμονής των παιδιών στους σταθμούς από τη μη κάλυψη των θέσεων των παιδαγωγών από μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.
  6. Απειλούνται με συρρίκνωση υπάρχουσες δομές προσχολικής αγωγής του δήμου.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση καλούμαστε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα προβλήματα αυτά με σκοπό το συντονισμό δράσης όλων των γονέων και των αρμοδίων για την επίλυσή τους. Να βελτιώσουμε με κάθε μέσο τις συνθήκες παραμονής των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς.
Ο ρόλος του εκπροσώπου γονέων στο (ΔΣ) του (ΚΚΠΑ) δεν πρέπει να είναι ούτε τυπικός ούτε διακοσμητικός. Θα πρέπει, με τακτική επαφή και ενημέρωση με τους γονείς μέσα από τους συλλόγους γονέων, να μεταφέρει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, για τη διεκδίκηση συνεχούς και απόλυτης κάλυψης από το δήμο όλων των αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία της προσχολικής αγωγής.

Καλούμε τους γονείς, να συμμετέχουν με τη ψήφο τους την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 (από 07:30-08:45 και 13:30-15:45) στην εκλογική διαδικασία. Απαιτούμε παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αναγκαίες εγκαταστάσεις, παροχές και μόνιμο προσωπικό και θα προσφέρουν σύγχρονο παιδαγωγικό έργο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων, στα πλαίσια της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Παπαλεξίου Νίκος
Μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ζ’ τμήματος προσχολικής αγωγής του δήμου Ν. Σμύρνης
Υποψήφιος εκπρόσωπος γονέων στο (ΔΣ) του (ΚΚΠΑ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *