Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟ ΚΚΠΑ

α) Στα Τμήματα εγγράφονται νήπια από 2,5 ετών (όσα δεν χρησιμοποιούν πάνες) έως την ηλικία που εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο (εγγράφονται υποχρεωτικά στο Νηπιαγωγείο παιδιά γεννημένα από 1-1-2009 έως 31-12-2009).
β) Στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη από 18 μηνών (βρέφη που έχουν συμπληρώσει τους 18 μήνες στις 31-06-2013)
γ) Τα νήπια τα εγγεγραμμένα στους Βρεφικούς (Ε’ Βρεφικό και Στ’ Βρεφικό) επανεγγράφονται σε
άλλα Τμήματα του Κέντρου (ανάλογα την κατοικία τους και ανάλογα τα κενά που δημιουργούνται
σε αυτά).
δ) Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων και για 5 ημέρες θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις των
γονέων όσον αφορά τα αποτελέσματα.
ε) Οι εγγραφές αφορούν βρέφη και νήπια αποδεδειγμένα εργαζομένων γονέων
στ) Γίνεται αξιολόγηση και κατάταξη όλων των αιτήσεων σύμφωνα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που μοριοδοτούνται

Σημείωση: Ενημερώνουμε ότι όσες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση σύμφωνα με τις διαδικασίες που θα ανακοινώσει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ταχ. Δνση: Μυλλέρου 73-77, ΤΚ10436 Αθήνα, τηλ: 2131320600).  Στην περίπτωση επιλογής μέσω ΕΣΠΑ καλύπτεται από το πρόγραμμα το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών (ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ!), πλην της μετακίνησης και οι μητέρες δεν καταβάλλονται τροφεία ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τις ωφελούμενες (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων.

Οι τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμπι, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων κ.ά.) που παρέχονται από τις Δομές και είναι προαιρετικές, εφόσον τις επιλέξουν οι ωφελούμενες, θα επιβαρύνουν οικονομικά τις ίδιες

Οι θέσεις θα διατίθενται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε γυναίκες ωφελούμενες από τη Δράση μέσω «εντολής τοποθέτησης», σύμφωνα με τις διαδικασίες που εξειδικεύονται στο κείμενο της πρόσκλησης. Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση των δυνατοτήτων της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *