Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Η ΞΑΝΑ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

Μετά την πρόσληψη των δίμηνων συμβάσεων όλοι οι γονείς περιμέναμε τις εγκρίσεις για την σύναψη συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τις συμβάσεις μίσθωσης έργου, ώστε να κυλήσει ομαλά η υπόλοιπη χρονιά, παρόλο που ξεκινήσαμε με δίμηνες συμβάσεις. Στις 19-11-2013 λήγουν οι δίμηνες συμβάσεις, αλλά η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει, παρά τις έγκαιρες ενέργειες της Διοίκησης του ΚΚΠΑ και του Δήμου. 

Το ΔΣ του ΚΚΠΑ συνεδρίασε και εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποφάσεις αυτές και οι πολιτικές των δίμηνων συμβάσεων στις ψυχές των μικρών παιδιών που καλούνται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να αποχωριστούν τις δασκάλες τους και να προσαρμοστούν ξανά από την αρχή σε καινούργια πρόσωπα. 

Η θέση των γονέων είναι να αποφεύγονται οι βραχυχρόνιες συμβάσεις (2μηνες κλπ) που συνεπάγονται αλλαγή του ανθρώπινου περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσονται τα παιδιά. Το παιδί σε αυτές τις ηλικίες χτίζει προσωπικότητα και πρότυπα. Αποχωρισμοί σε αυτές τις ηλικίες είναι επικίνδυνοι και αντιπαιδαγωγικοί αλλά δυστυχώς στη σημερινή πραγματικότητα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. 

Μπροστά λοιπόν στο δίλημμα της αναστολής της λειτουργίας των Σταθμών το ΔΣ του ΚΚΠΑ ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη έκτακτων-κατεπειγουσών αναγκών για την περίοδο μετά την λήξη των δίμηνων ισχυουσών συμβάσεων ΣΟΧ στις 19-11-2013, η οποία αποτελούσε μονόδρομο. 

Οι Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών με την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους έχουν φροντίσει ως επί τω πλείστον σε κάθε τμήμα να έχουν εξοικειωθεί τα παιδιά με μια μόνιμη παιδαγωγό και μία συμβασιούχο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αρνητικές επιπτώσεις. Σε περιπτώσεις που αυτό δεν ήταν εφικτό, οι υπόλοιπες παιδαγωγοί μεριμνούν ήδη για την ομαλή αλλαγή. 

Ας ευχηθούμε ότι δεν θα χρειαστούν και άλλες δίμηνες συμβάσεις μέσα στην τρέχουσα χρονιά... 

Γ. Χαμάκος
Η σχετική απόφαση του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *